Tuesday, August 04, 2009

Hanabi @ Yokohama

Hari Sabtu lepas, kami pergi Hanabi (Fireworks) di Yokoaham. Rancangan Ros nak datang rumah gi sekali. Tapi sayang last minute tukar plan sebab anak die demam pulak. Anak mekti pun demam. Moga semua cepat2 sembuh yek. Alahai skrg mmg dah panas ni, asyik demam jelah. Mula2 ingat naik densha je,park keta area Conan, tapi pikir sesak dan aina lg, kami naik kereta jelah. Nasib kuar pas asar, sebab semua parking kereta dan jalan kawasan tu tutup pukul6..Kami park area Red Brick House, Yokohama. Sampai awai, jalan2 gi Osanbashi..Dah banyak kali gi tempat ni, malas nak abik gambar..huhu..Acara Hanabi mula 715-830 mlm..So masuk je Magbrib, cepat2la kami solat dlu..Memang ramai orang..Pinjam camera ayah aina, sempat snap baper keping je..ayah aina byk abik video je..ok jom layan..Balik sampai rumah dekat pkui 11mlm dah..mandi2..titunn..Zzz
Hari Ahad, tak gi mane2 pun..lepak2 duduk rumah je..Pas asar, bawe aina jalan2 sekitar rumah je, gi Rosen beli sayur dan bawe aina main buaian kat Koen.

Tiba2 mlm tu, ayah aina kate teringin nak makan burger, lama dah tak mkn..dah sudah..hihihi..sian ayah aina duk teringin nak makan burger ye...so nasib la smlm sempat menunaikan hajat tersebut, buat roti burger, daging burger, benjo telur, kentang goreng dan crepes..Request nak macam bigmac kat mcD. hahahaha...maner nak sama, okla la kan..siap leh tanye, maner beli daging burger? sbb tgk kuar dari freezer dalam plastik..kat Rosen...kuikui (yelah tu ;D) Letak keju sekeping, mayonis, sos, timun...layann.. abisla 2 ketul ayah aina makan.. sempat gak sarapan pagi ni..Crepes tu buat 2nd time, tak rangup gak cam kat kedai..layan jelah yek..janji leh makan...malas sbnr nak abik gambar...sempat snap ni aje..Tinggal 2 ketul roti tu lg, tgk la karang sempat buat ayam burger ke pulak buat buka posa..hahahaha..gemuksss sungguh la 2 hr ni..kuikuikui..Okla nanti sambung lg...

1 comment: