Sunday, May 17, 2009

Fuji-Shibasakura

Hari Sabtu semalam, pagi2 dah bangun dah sebab nak berjalan punya pasalkan. Nasib baik bekal2 semua dah siap smlm, tugasan saya adalah menyediakan sarapan, maka buat la roti sosej mini dan banana yogurt muffin resepi dari Kyani tu..yummy..sedap..
Pkui 630 pg kami dah mula bertolak. Janji jumpa kak ida kat Ashigara SA. Cuaca hari tu agak mendung. Bila dah sampai kat kat kawasan Fuji-Shibasakura tu, hujan dah turun rintik2..maka,tak nampak la fuji-san. Tapi best besar sgt kawasan tu, bunga shibasakura tu cantikk je, first time kami tengok bunga ni. Jom layan permandangan kat sana.


Walaupun hujan, tetap ramai org datang..nasib baik hujan tak lebat..dan sejukk la sangat kat kawasan tu, dalam 10 darjah celcius..kami pakai baju spring je..hohohoho..hihi





Kemudian kami gi Fugaka - Fukestu Lava Cave..gua lama..so sejuk sangat masuk dalam tu. Suhu dalam 0 darjah tu. Nasib baik aina ade topi dalam keta. pakaikan la..sejukk je tangan die. Tak lama pun kat situ, beberapa minit je dalam gua tu..hihi
Then, ayah aina telah memenangi cabutan bertuah dan menerima bekalan sotong kering setiap bulan..huhu. suka la tu..tersengih lebarrr..huhu
Ni ais dalam gua tu

Amboii gembira ye anak dara ibu ayah sorg ni..hihi
Tu gigi 2 batang si aina chomeyy nih...
Oleh sebab hujan sikit, tak dapat la nak berkelah makan bual2.. So kami picnic kat blueberry shop area kawaguchi ko...nasib baik owner kedai tu okay je..sbb tak ramai org pung, tu yang leh makan kat situ..Pas solat, kami bertolak balik, depa gi shopping kat Gotemba Outlet. Kami skrg berjimat cermat, ayah aina melancar kan skim simpan wang..huhu..so byk perlu dibekukan..kehkehkeh
p/s : ayah aina tak memenangi ape2 cabutan bertuah. Tu hanya sotong kering bernilai 360yen shj. Ayah punya sorg...ibu aina berpantang..huhu

4 comments:

  1. amboi bestnye jenjln. huhuhu, tahun depan kite pegi lagi tau..

    ReplyDelete
  2. InsyaALLAH boleh2. nx year kite gi time betui2 cerah. bru best leh nampak mt fuji..

    ReplyDelete
  3. cantiknya bunga-bungaan...

    ReplyDelete
  4. comeynye aina..rindu kat aina-chan~

    ibu aina, sile pulang dengan segera :p

    p.s duit ry sy jgn lupe :p hihi

    ReplyDelete