Thursday, June 04, 2009

Aina and new toys

Aina Shafeeyah..jom layan kisah aina lak..alhamdulilla aina dah boleh duduk, tkde la risau sgt bile die panjat sana sini tu..Kalau dlu2 berdiri sana sini, mesti terus tergolek terlentang klu tak jg2, so terpaksa la ikut je maner die gi. Nasib la rumah cenonet ya amatt...hahahahaha...
Semalam mainan aina sampai dh..beli online kat auction je..slalu beli chuuko kat hardoff je, tapi nk cari mainan ade english skali tu kena la cari kt auction tu...excited sungguh muka si aina ni dapat mainan..hihi...main2 jgn tak main.. baru leh dapat ambik gmbar tgh duduk. Susah sungguh nk snap anak dara ni duduk diam2 depan camera..hahahaha...
Ibu aina dah jumpa cara nk bagi aina tido lama sikit..slalu siang tido 30minit je...cepat sgt jg...skrg ape ibu aina buat, main ngan aina ni sampai penattt tu, kuar gi koen dekat2 sini ker? gi kedai..pastu bile tido letak atas bantal empukk tu..hihihi..lama la sikit lena tu dlm 1 jam..boleh la ibu aina ni bergegas nk masak ke, nk kemas rumah ke..hihihi...ni gmbar aina tido td..hahaha..lena je penat sgt la tu berjalan satu hr ini..bosar dah anak daraku ini..huhu
Lama kan ibu aina ni myepi..hahahah..bukan senang nk dpat duduk depan pc skrg..aina pun bukan leh tgk ibu ye dpn pc terus nangis2..alahai anak dara sorg ni..so kena curi2 masa la kan..nk guna laptop lak, pun tkleh sbb aina yg akan kejekan laptop daku itu..hahahaha...lama gak rase ye ibu aina tk jalan2 lawat blog org, slalu ayah aina je update kan cerita blog2 org, naper tak caya? hahahaha.. tu la salah satu hobi ayah aina skrg, suka sgt pulak die jalan2 blog org...nnti ayah aina tu bgla info, eh ida update ni, kak ita update tu, ros update nii, eh die dah tu, eh die dh ni..hahahahaha...lastly, ayah aina kate...uishh, maner2 pergi semua update pasal makanannn je....hahahahahaha..dah gi masuk blog makanan, makanan jelah..hahaha..opss melencung pasal ayah aina lak yek..okla aina dh nangis2 kt ayah die tu, ape daa,..hahahah..chow dlu..

6 comments:

  1. klau smpai dec nanti insyaallah tentu aina dah berlari. kami baru booking tiket utk dec. ameen excited nak jumpa aina. sibuk beritau ayah mak kak ju yg dia akan ke japan. nampak aina dah membesar. how's her food intake? recipes best2. insyaallah lepas umrah baru boleh try. skrang dok ingat pasal exam aje. klau jumpa anuar dan isteri krim salam.

    ReplyDelete
  2. bestnya aina dapat byk toys yer.
    dah pandai duduk dah,tak lama lagi berjalan laa tu,hihi...

    ReplyDelete
  3. byknye toys aina, ni leh kakak maira pi join main ni. aahla, sama la gak ngan joe sekarang, sibuk dok usha blog org. kadang2 kalo murni tak update die plak soh pegi update. kalo dulu, asal kite dok dpn pc jek die sound. sekarang die plak sibuk2. hihihi.. kene rasuk jin ape la husband2 kite ni ek akak..

    ReplyDelete
  4. >mommy - oo yeker..insyaALLAh nnti jumpa dec nnti.eh tkpe2 kami balik raye ni, mesti leh jumpa gak..aina mkn buah2, nestum dr msia tu( byk lg), selang ngan sup sayur dan bubur..cuma aina bukan ye nk mkn sgt, susu je lebih lg.Gd luck ye mommy. insyaALLAh nnti kami bgtau idanuarye.

    > fith - tulah fith, dah ade tanda2 nk berjalan dh tu, berdiri sana sini, klu pegang dua2 tangan mesti kaki ke depan2..huhu..

    > murni - boleh2 meh la dtg sini, meh la..betui2, sama la abg shaheer tu, die yg rajin jalan blog org, pastu siap suruh update la itu ini la..pastu bg idea nk update ape, abik gmbr itu ni suruh update...hahaha..siap offer diri jg aina sbb suruh update blog...hahahaha...

    ReplyDelete