Thursday, June 25, 2009

Aina dan tudung

" Aina nak pakai tudung ibu leh tak ibu? " kehkehkeh..

Taraaa ape lagi, main2 ngan aina hari ni, sempat la gak snap gambar si aina ni pakai tudung. Nilah tudung ibu aina gi sidai baju, gi buka pintu posmen sampai, gi lambai ayah aina gi keje..opss, dukung aina lampai ayah aina gi keje dari balkoni tu (ibu aina pun lambai gak la kan..hihi) dalam erti kata lain, tudung kat umah jelah apabila kuar kejap2 tu. So ikut senang ibu aina jelah nk letak mane2, atas sofa la, sangkut sana sini. nnti aina ni suka la buat main..hihi..Taraa ni la aina shafeeyah pakai tudung..hihi..susah sungguh nk ambil gambar die pakai tudung ni, tknak duduk diam2 lak..huhu
Aina pun sekarang dah pandai tepuk tangan..hihi suka2..klu tgk tv tu, mane citer2 atau iklan yg die suka tu mesti tepuk2 tangan. Lambai je tak pandai lg, baru angkat tangan gitu je klu kate bye bye ayah...hihi
Semalam gi lalaport pas ayah aina balik keje, ape lg gi cr drypers si aina ni la.. Duk belek2 berus gigi untuk aina gak..adoi sorry la aina yek, lambat la ibu aina ajar aina gosok gigi. Gigi aina yang dah 4 batang tu, 2 atas dan 2 bawah, so kena la cepat2 ajar gosok gigi kan..hihihi..walaupun ida ade ajar dlu, kuar je gigi dah kena gosok gigi dah..hahaha..so belila sebatang berus gigi, mula nk beli jenis kain tu cam ida dan kak ita bgtau, tp ayah aina kate aina dah besar la, belikan berus gigi terus..hahahaha..belila sbatang berus gigi untuk aina warna pink..hihi..ibu aina jelah yang lebih ye nak pink..kehkehkeh..
so mlm td, sempat la ajar aina gosok gigi..awai2 tu mmg la taknak buka. Then ibu aina pun gosok gigi sama2, berus gigi ibu aina la kan, buat demo kat die..aina gelak2 terus buka mulut nak tiru gosok gigi sama.. yeah..senang pun...pg td mandi pun, " aina, gosok gigi, gigi maner?" alhamdulilla, terus nganga buka mulut..hihihi..okla takdela susah sgt seperti yang dipikirkan oleh ibu aina ni..hihi..

Ok tak mak cu? balik msia makcu nk tgk gigi ainakan?...hihi..alahai family2 seremban semua bercuti jalan2 ke terengganu, kelantan. Tido umah pakboy dan makgi kat paka, ganu tu..hihi..best ye.rugi takdekan..hihi..okla, nanti story lagi, aina dah bangun...bye byee

5 comments:

  1. comellllllll la sgt.....
    bulat jer mata....

    ReplyDelete
  2. cutenye anak dara ni bertudung. memangla sgt geram kat aina ni, 40 kali cakap pun nk ckp gak geram tgk mata bulat die tu..

    ReplyDelete
  3. waaaaaaahhh...comel nye anak dara sorg nie.. nk ngorat bley?? hihi :) xsaba nak jupe aina nnt..

    bulu mata die lentik..comeyh sgt!!

    ReplyDelete
  4. to dinayin, tq kyin,sya pun geram tgk die pakai tudung, tp kejap je, rimass la tu..

    to murni - hahaha, awakk ni murni..ntah ikut saper, ayah die kate, mata ayah tkde la bulat maner pun, ibu ape ntah lg sepett je kot..huhu

    to nana - boleh2 kak nana, nnti kite jumpa kat msia ye kak nana..insyaALLAH

    ReplyDelete